Настъргвам 1 морков и го запържвам в олио.
След това нарязвам 1 зелена чушка и 1 гл лук много наситно и ги слагам при моркова да се позапържат и те и доливам топла вода и оставям да поври 10 минути.
През това време си правя топчетата от телешка кайма с малко ориз и подправки по избор и ги овалвам в брашно.
Пускам и тях във водата и те да поврат 10 минути.
След това слагам две шепи ориз и 1 картоф нарязан на много малки кубчета и варя до готовност, като добавям сол, черен пипер и чубрица. Когато е готова супата добавям и магданоз.
Застройвам с 1 жълтък,2 л кисело мляко и резен изцеден лимон , като изкарвам малко от водичката на супата да изстине и смесвам със застройката. Връщам всичко в тенджерата и супата е готова